Gornji Stupnik, Stupničkoobreška 14J
tel. 095/384-93-15
e-mail: abacus.knjigovodstvo@gmail.com

Osnivanje obrta

 
Za pokretanje Vašeg prvog obrta prije svega je potrebno smisliti ime, zatim odabrati djelatnosti koje bi obrt obavljao.Popis djelatnosti možete pronaći u NKD-u (Nacionalna klasifikacija djelatnosti 2007).
Idući korak je predavanje obrazaca prijave za registraciju obrta u Županijskom uredu ili njegovim ispostavama koje su nadležne za područje u kojem će biti sjedište Vašeg obrta. Urede nadležne za registraciju obrta možete pronaći ovdje.

Opširnije...

Fiskalizacija za paušaliste

Porezna uprava podsjeća kako je od 1. siječnja 2017. godine podignut prag za porezne obveznike kojima se porez na dohodak može utvrđivati u paušalnom iznosu. Također je proširen krug tzv. „paušalista“ na na one koji obavljaju samostalnu djelatnost ugostiteljstva i/ili trgovine te obveznike koji imaju izdvojenu poslovnu jedinicu ili proizvodni pogon, uz ostale propisane uvjete. Ugostitelji i trgovci su dužni uz knjige prometa voditi i druge knjige i evidencije koje su propisane za njihovu djelatnost.

Opširnije...

Najbolji u Vašem gradu!

Danas u tiskanom izdanju "Večernji list",

portal MojKvart preporučuje samo najbolje poduzetnike u gradu!
Kontaktirajte nas i ostvarite suradnju s najboljima uz brojne pogodnosti,
jer to Vi i zaslužujete!!!

Opširnije...

Isplata darova zaposlenicima

Prigodni darovi zaposleniku su slobodna volja poslodavca, a ne obveza. Dakle, poslodavac može,ako želi isplatiti prigodnu nagradu,ali i ne mora. Najčešće je riječ o božićnici, daru za djete do 15 godina starosti ili dar u naravi.

Opširnije...

Kalkulacija poreza na najam poslovnog prostora

Ukoliko želite iznajmljivati poslovni prostor dužni ste u roku od 8 dana u Poreznu upravu prijaviti „dohodak od imovine po osnovi najma ili zakupa nekretnina“. To bi bila razlika između primitka od najma ili zakupa i izdataka koji nastaju korištenjem nekretnine (struja, voda, plin...). Primicima smatramo sve primljene naknade za najam, a izdaci se priznaju u visini 30% od primljene najamnine.

Opširnije...

Osobni automobil u poslovanju

Sredstva koja služe za prijevoz zaposlenika i članova uprave dio su dugotrajne imovine poduzeća. Ta sredstva mogu biti: osobni automobili, plovila, helikopteri, zrakoplovi i sl. Propisi koji uređuju porezni aspekt ove vrste imovine su:

Opširnije...

Otvaranje j.d.o.o.

 

Za pokretanje Vašeg j.d.o.o. prije svega je potrebno odabrati ime tvrtke i provjeriti dali je ime slobodno. Provjera se može izvršiti na stranicama sudskog registra. Ime tvrtke je moguće i rezervirati ukoliko ima potrebe za tim.

Opširnije...

facebook  twiter  linkedin  

 

Copyright: Abacus, obrt za usluge © 2022

 

Nazovite nas na:   095/384-93-15

Abacus, obrt za usluge, vl. Tomislav Duić

10255 Gornji Stupnik, Stupničkoobreška 14J

OIB: 66179096944

   

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima pročitajte: ovdje.