aligning learning to business kopija kopija

ISKORISTITE  "2 + 2 " AKCIJU ZA SVE NOVE KLIJENTE, TE UZ PRVA 

DVA MJESECA GRATIS OSTVARITE DODATNA DVA MJESECA 50%

POPUSTA NA SVE USLUGE KNJIGOVODSTVENOG SERVISA ABACUS!!!

 

POŠALJITE NAM UPIT....   

 

Fiskalizacija za paušaliste

 

Porezna uprava podsjeća kako je od 1. siječnja 2017. godine podignut prag za porezne obveznike kojima se porez na dohodak može utvrđivati u paušalnom iznosu. Također je proširen krug tzv. „paušalista“ na na one koji obavljaju samostalnu djelatnost ugostiteljstva i/ili trgovine te obveznike koji imaju izdvojenu poslovnu jedinicu ili proizvodni pogon, uz ostale propisane uvjete. Ugostitelji i trgovci su dužni uz knjige prometa voditi i druge knjige i evidencije koje su propisane za njihovu djelatnost.

Opširnije...

Pravi izbor za Vaše knjigovodstvo

 

 Abacus logo1

 

Prilikom upuštanja u svoj poslovni poduhvat jedna od važnijih stvari jest odabir svog knjigovodstvenog servisa. Za one koji se tek upuštaju u svijet poduzetnika dobar referent knjigovodstva taj proces može iznimno olakšati, te pripremiti Vas na sve korake koje morate proći.

Opširnije...

Najbolji u Vašem gradu!

 

Danas u tiskanom izdanju "Večernji list",

portal MojKvart preporučuje samo najbolje poduzetnike u gradu!
Kontaktirajte nas i ostvarite suradnju s najboljima uz brojne pogodnosti,
jer to Vi i zaslužujete!!!

Opširnije...

Isplata darova zaposlenicima

 

Prigodni darovi zaposleniku su slobodna volja poslodavca, a ne obveza. Dakle, poslodavac može,ako želi isplatiti prigodnu nagradu,ali i ne mora. Najčešće je riječ o božićnici, daru za djete do 15 godina starosti ili dar u naravi.

Opširnije...

Kalkulacija poreza na najam poslovnog prostora

 

Ukoliko želite iznajmljivati poslovni prostor dužni ste u roku od 8 dana u Poreznu upravu prijaviti „dohodak od imovine po osnovi najma ili zakupa nekretnina“. To bi bila razlika između primitka od najma ili zakupa i izdataka koji nastaju korištenjem nekretnine (struja, voda, plin...). Primicima smatramo sve primljene naknade za najam, a izdaci se priznaju u visini 30% od primljene najamnine.

Opširnije...

Osobni automobil u poslovanju

 

Sredstva koja služe za prijevoz zaposlenika i članova uprave dio su dugotrajne imovine poduzeća. Ta sredstva mogu biti: osobni automobili, plovila, helikopteri, zrakoplovi i sl. Propisi koji uređuju porezni aspekt ove vrste imovine su:

Opširnije...

f1 2 f4 2 f2 2  f3 2

 

 

Copyright: Abacus, obrt za usluge © 2016

 

Abacus, obrt za usluge

vl. Tomislav Duić

10255 Gornji Stupnik

Stupničkoobreška 14J

OIB: 66179096944

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.